IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
17:20 | 29 януари 2024
Обновен: 22:35 | 27 април 2024

ОИК проверява кметовете на „Одесос“ и „Приморски“, може да ги отстрани

Ако се стигне до това, ще бъдат насрочени нови избори за два от петте варненски райони

По материала работи: Слав Велев
ОИК проверява кметовете на „Одесос“ и „Приморски“, може да ги отстрани

Николай Желязков (Район "Приморски") и Цветнен Цветков (Район "Одесос"), колаж: Дарик Варна

Кметовете на варненските райони „Одесос“ и „Приморски“ може да бъдат отстранени заради възможна несъвместимост да заемат постовете си. Това обявиха от  Общинска избирателна комисия (ОИК) - Варна.

Днес там е постъпил сигнал, че кметът на „Одесос“ Цветнен Цветков е собственик на фирма ЕТ „ТУКИ – ЦВЕТКОВ – ЦВЕТНЕН ЦВЕТКОВ“, установено с приложена разпечатка от Търговския регистър. С днешна дата е и друг сигнал, свързан с кмета на „Приморски“ Николай Желязков. Последният фигурира в Търговския регистър като ликвидатор на търговското дружество „Контекст Плюс“ ЕООД.

Посочените в сигнала обстоятелства налагат извършването на проверка от страна на ОИК-Варна за наличие на нарушение на законовата забрана кметове да притежават търговски дружества и да участват в такива. В едномесечен срок от полагането на клетвата управниците са длъжни да предприемат необходимите действия за прекратяване на дейността и/или за освобождаването им от заеманата длъжност и да уведомят писмено за това председателя на Общинския съвет и Общинската избирателна комисия.

Цветков и Желязков имат възможност да представят доказателства, че твърденията не са верни. Ако не успеят, тогава ЦИК ще прецени дали да прекрати правомощията им. Ако се стигне до това, ще бъдат насрочени нови избори, уточни за Дарик председателят на Общинската избирателна комисия Велин Жеков.

Коментари

Тодор ( преди 2 месеца )
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички------- https://da.gd/lbio
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Катя Зафирова ( преди 2 месеца )
Цветков има фирма и строежи във Виница.До сега никой кмет не е направил нищо за кв.Виница.Искаме отделно кметство,с отделен кмет,избран и предложен от нас.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Коцини да си ходи! ( преди 2 месеца )
РЕШЕНИЕ 291Варна, 18.01.2024ОТНОСНО: сигнал с вх. 465/03.01.2024 г.С вх. 465/03.01.2024 г. в ОИК Варна е постъпил сигнал от радио и телевизия Истина и свобода, чрез Александър Иванов с искане за проверка на възможна несъвместимост на Благомир Рубинов Коцев, като кмет на община Варна, поради участие в следните търговски дружества регистрирани в Малта: Vengen Shipping Limited, Ocean Lines Company Limited, Ahilleos Maritime Limited, Linden Shipping Limited, Boden Shipping Limite ...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 3
Коцев ( преди 2 месеца )
Защо на входа на Морската градина за Делфинариума има КПП с полиция, а на Акциите за Хоризонт няма? Да махат и Коцини!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 3
Подмяната ( преди 2 месеца )
Ето я Подмяната на местно ниво, поредните търгаши и мошеници!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 4
Дядо Петко ( преди 2 месеца )
Какво има да им проверява на тези нехранимайковци. Без да съм адвокат, съм печелил дело срещу Николай Желязков. Щом едно дело не може да спечели тоя ***, смятай какъв кмет може да бъде.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 5
Новини Варна