IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
10:30 | 11 февруари 2024
Обновен: 23:57 | 1 май 2024

Кметът на Варна взима "на ръчно управление" проблема с боклука

Кризата достигна недопустими нива, които не само загрозяват градската среда, а и застрашават публичното здраве, заяви Коцев

По материала работи: Слав Велев
Кметът на Варна взима "на ръчно управление" проблема с боклука

Контейнерите на "Чаталджа"/Снимка: Фейсбук

"Вземам проблема с боклука във Варна на ръчно управление!". Това заяви кметът на Варна Благомир Коцев днес. "Кризата достигна недопустими нива, които не само загрозяват градската среда, а и застрашават публичното здраве", коментира още той.

Оправданията повече не вършат работа. Фирмата, която наследихме като свой партньор от предишното управление, е санкционирана за несправянето й с проблема. От днес тя ще работи по мои лични указания, съобщи още Коцев.

То отправи молба към варненци да споделят снимки на непочистени контейнери за смет в коментарите под тази публикация, като добавят адреса. "Адресът е важна подробност, защото Общината, в координация с фирмата-изпълнител, ще изпраща извънредни сметоизвозващи екипи на място по вашите сигнали", заяви кметът.

"Или ще се справим с тази проста задача бързо и ефективно, или ще има нов конкурс и нова фирма, която да се грижи за чистотата на Варна.", категоричен е той.

Коментари

Новини Варна