IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
11:20 | 11 февруари 2024
Обновен: 09:32 | 28 април 2024

Откриха крайбрежната зона за отдих в к.к. "Шкорпиловци"

Изграден е стрийт фитнес, площадката за игри, специален монокъл за наблюдение и др.

По материала работи: Слав Велев
Откриха крайбрежната зона за отдих в к.к. "Шкорпиловци"

Откриха новата крайбрежната зона за отдих в курортен комплекс "Шкорпиловци". Тя е изпълнена от Община Долни чифлик по проект на Местната инициативна рибарска група (МИРГ) "Български черноморски сговор Бяла-Долни чифлик-Аврен". Той е финансиран по Програмата за морско дело и рибарство (2014-2020 г.) на Европейския съюз. Безвъзмездната финансова помощ е 249 972 лева, каза пред БТА кметът на Долни чифлик Красимира Анастасова.

Новата крайбрежна зона в Шкорпиловци разполага със зона за стрийт фитнес с различни тренажори, успоредка и лост за набиране. Площадката за игри е обзаведена с макси шах, на две места има маси и столове за игра на карти. 

Морският пейзаж може да бъде наблюдаван през специален монокъл. На разположение на почиващите са поставени пейки и велостоянки. Осветлението е решено със соларни лампи. Засадена е нова декоративна растителност, за която със средства на Общината е изградена нова автоматизирана поливна система на стойност 14 111 лева, допълни кметицата. Зоната е оградена от пътя с предпазен парапет на стойност 24 000 лева, в района са направени и три нови пешеходни пътеки с изкуствени неравности.

Коментари

Новини Варна