IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
07:44 | 14 февруари 2024
Обновен: 14:04 | 28 април 2024

Освободиха единия от арестуваните с подкуп варненски общинари (ВИДЕО)

Двама служители на Община Варна бяха хванати вчера с 2000 евро

По материала работи: Слав Велев
Освободиха единия от арестуваните с подкуп варненски общинари (ВИДЕО)

Снимката е илюстративна: АРХИВ

Единият от двамата задържани общински служители по време на вчерашната акция на ГДБОП във Варна вчера е освободен. Другият остава в ареста. Това съобщи заместник-кметът по сигурността на Община Варна Илия Коев.

Двамата служители, които са на ниско ниво в йерархията и работят на терен, бяха хванати с подкуп от 2000. Те са от Дирекция "Строителен контрол" в общината. 

"От седмици работим по интегритета на служителите в Община Варна, които осъществяват контрол на терен. До нас, като нов екип, по всякакъв начин достигат сигнали за натиск над граждани, търговски лица, строителни обекти и други от страна на служители на контролни позиции". Това заяви вчера кметът на Варна Благомир Коцев.

"Работиш контрол на терен и отиваш да взимаш подкуп в тотален разрез със задълженията си, да не говорим за морала! И колко пъти ти се е разминавало, за да продължиш да опитваш! Знам, че става дума за заварени от предишния екип служители, но който иска да работи в Община Варна, ще спазва закона и ще си върши работата съвестно!", добави той.

"Не мислете, че те сами идват да съобщават какви ги вършат, че се съдейства, че се признава. Проверките за интегритет съм разпоредил на съвсем тесен кръг от хора, за да сме ефективни. Проверките ще продължат и ще обхващат всички нива по йерархията, за да се приключи с имиджа на Варна като място на практики отвъд закона. Никакъв компромис няма да има!", закани се Коцев.

Вижте още във видеото

Коментари

Новини Варна