IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
16:15 | 14 февруари 2024
Обновен: 10:52 | 27 април 2024

Млад мъж се отърва с „пробация“ за кражба на дамска чанта във Варна

Престъплението е извършено по обяд на 6 януари миналата година, в района на автогарата

По материала работи: Слав Велев
Млад мъж се отърва с „пробация“ за кражба на дамска чанта във Варна

Снимката е илюстративна: АРХИВ

„Пробация“ наложи съдът за кражба на дамска чанта във Варна. Престъплението е извършено от 31-годишен мъж по обяд на 6 януари миналата година, в района на автогарата. Той видял седнала на пейка в близост до аптека жена, като приближавайки се незабелязано взел поставената до нея на пейката дамска чанта и веднага побягнал през подлеза към автогарата. Инкриминираните чужди вещи, сред които пари, мобилен телефон и лични документи са на общата стойност за над 450 лева. Още на другия ден подсъдимият оставил в заложна къща откраднатия чужд телефон. 

Към момента причинените от деянието имуществени щети са възстановени на пострадалата. 31-годишният мъж е осъждан. По силата на постигнато в съдебна зала споразумение с признание на вината, Районният съд във Варна му наложи наказание „пробация“. Пробационните мерки включват задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и провеждане на задължителни срещи с пробационни служители за срок от една година, както и полагане в рамките на една година на безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 150 часа.  Сторените по делото разноски се поемат от подсъдимия. 

Съдебният акт е окончателен.
 

Коментари

Новини Варна