IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
11:20 | 18 февруари 2024
Обновен: 17:48 | 28 април 2024

Кметът на Варна проверява заместника си след сигнал от ОИК

Според него Диан Иванов е съдружник в две търговски дружества

По материала работи: Слав Велев
Кметът на Варна проверява заместника си след сигнал от ОИК

Диан Иванов/Снимка: Община Варна

Още един сигнал за несъвместимост срещу заместник-кметът по правните въпроси Диан Иванов бе оставен без разглеждане от Общинската избирателна комисия. В него се твърди, че Иванов нарушава закона, тъй като продължава да е съдружник в две търговски дружества.

Сигналът е подаден на 16 февруари от Биляна Якова. ОИК го е препратила на кмета на Община Варна за произнасяне по компетентност, пише "Дарик".

В решението си ОИК посочва, че е извън нейната компетенцията да разглежда евентуални нарушения от зам.-кметове, тъй като те се назначават от кмета на общината.

Това е втори сигнал срещу Диан Иванов, оставен без разглеждане от Общинската избирателна комисия, тъй като тя може да се произнася само за избираеми длъжности.

Припомняме, че преди дни именно той съобщи открити за множество схеми за източване на финансови средства през европейските оперативни програми и през местния бюджет на Варна. Според Иванов с това се обясняват атаките срещу ръководството на общината през последните седмици.

Коментари

Новини Варна