IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Новини Варна
09:00 | 13 март 2024
Обновен: 16:37 | 27 април 2024

Започва санитарна сеч в Морската градина на Варна

На мястото на почистената растителност ще бъдат засадени нови иглолистни и широколистни видове

По материала работи: Слав Велев
Започва санитарна сеч в Морската градина на Варна

Графика: Община Варна

От днес, 13 март 2024 г., започва премахването на 24 броя маркирани и напълно сухи и опасни дървета и два броя сухи стволове, намиращи се на територията на Морската градина. Дейностите по отстраняването, почистването и извозването са възложени на общинското предприятие „Управление на проекти и озеленяване“, поддържащо зелените площи в Морската градина. Те са част от акцията по разчистването на 100 декара площи в парака, които не са поддържани с години. 

Премахнатите дървета ще се компенсират чрез засаждането на нови 26 броя декоративни широколистни и иглолистни видове върху почистените площи. Новозасадените видове ще са Кедър, Обикновен смърч, Кипарис, Морски бор, Едролистна вечнозелена магнолия, Японска вишна и Лагерстремия. Всички нови дървета ще имат поставени табелки, а гаранционният срок за извършеното компенсационно озеленяване е най-малко две години, посочват от общинското предприятие. 

Коментари

Новини Варна