IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
08:05 | 17 март 2024
Обновен: 19:26 | 28 април 2024

Отбелязват Сирни заговезни в “Аспарухово”

Празникът започва в 19:00 часа в парка

По материала работи: Слав Велев
Отбелязват Сирни заговезни в “Аспарухово”

С огнено шоу отбелязват Сирни заговезни във варненския квартал “Аспарухово” на 17 март от 19:00 часа тази година.

“Станете част от един красив и важен традиционен български обичай - “Сирни Заговезни” с нас, призовават от районното кметство.

Традицията на този празник е обвързана с огън, който пречиства и ритуали, много от които останали в миналото. Нашата цел е да започнем да ги възраждаме и да запознаем и най-малките ни почитатели с тях, добавят от там.

"Миналогодишното издание бе първата крачка към възраждането на стари и забравени ритуали, и тази година продължаваме традицията с още по-голям ентусиазъм. Отново ще имаме възможността да се насладим на силата и мистерията на огъня, да си подадем ръка за прошка и да се потопим в магията на българските традиции и ритуали, свързани с този християнски празник.

За втора поредна година, събитието е реализирано с подкрепата и любезното сътрудничество на Община Аспарухово, Варна”, допълват организаторите..

Входът е свободен за всички желаещи да станат част от това уникално преживяване, да поискат и да дадат прошка, и да се насладят на омайващия танц на огъня.

Коментари

Новини Варна