IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
10:00 | 21 март 2024
Обновен: 15:54 | 27 април 2024

Няма да ремонтират улици във Варна, предвидени за нова канализация

Ул. „Сирма Войвода“ ще служи като еталон за прилагането на уличната регулация в новите жилищни квартали

По материала работи: Слав Велев
Няма да ремонтират улици във Варна, предвидени за нова канализация

Заместник-кметът на Варна Диан Иванов проведе среща с граждани/Снимка: Община Варна

Във връзка със сигнал за лошо състояние на настилката на ул. 11-та в местност „Траката“, Диан Иванов заяви, че Община Варна няма да ремонтира улици, на които предстои изграждане на канализация. Той допълни, че големият проект на варненското ВиК–дружество е до 2026 г. Дотогава Общината няма да влага средства за ремонти на улиците там, за да избегне пилеенето на обществен ресурс. Междувременно гражданите могат да подават сигнали за неработещо улично осветление, стана ясно също по време на приемната. 

Общината ще съдейства на собствениците на имоти, които преди години са изградили със собствени средства водопровод, да не им се начисляват извънредни суми за потребление на вода. До казуса се е стигнало, след като нови жилищни сгради са били присъединени към водопровода, стана ясно на срещата със заместник-кмета. 

Община Варна е избрала ул. „Сирма Войвода“ в местност „Свети Никола“ като пилотна улица за прилагане на всички стандарти за улична регулация в новите жилищни квартали. Това стана ясно по време на приемния ден на заместник-кмета по правните въпроси и общинската собственост Диан Иванов. 

Той съобщи, че улицата е заложена за проектиране в списъка с обекти за 100 млн. лв., които Варна получи по линия на Инвестиционната програма за общински проекти на Министерството на финансите. Община Варна е собственик на цялото трасе, с изключение на три имота, по отношение на които планът за улична регулация е отменен вследствие на жалби от собствениците. Общинската администрация ще започне разговори със собствениците на тези три имота и след постигане на съгласие с останалите, ще започне изграждането на всички елементи на уличната регулация – настилка, осветление, тротоари и т.н. Тази улица ще послужи като добър пример за жителите на новообразуваните квартали за това, как биха могли да изглеждат и техните улици, каза още Диан Иванов. 

Следващият приемен ден на заместник-кмета Диан Иванов е 25 април. Графикът за него е изцяло запълнен. Дата за месец май ще бъде допълнително обявена. 

Коментари

Новини Варна