IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
12:20 | 21 март 2024
Обновен: 10:45 | 27 април 2024

Роми атакуваха бързия влак Варна-София на гара Синдел

17 души от две фамилии направили опит за саморазправа с началника на трена и кондуктора

По материала работи: Слав Велев
Роми атакуваха бързия влак Варна-София на гара Синдел

Гара Синдел/Снимката е илюстративна: АРХИВ

Роми нападаха служители на БДЖ при престой на бързия влак Варна – София на гарата във варненското село Синдел. Това става ясно от депутатски въпрос на Ивелин Първанов от „Възраждане“ до министъра на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков, предаде "Дарик".

Произшествието е станало на 11 март. 17 души от две ромски семейства направили опит за саморазправа и нападнали началника на влака и кондуктора. Заради настъпилата анархия, композицията останала на гара Синдел до пристигането на органите на реда. За да бъде възстановен редът и свалени нарушители, се е наложила намесата на 7-8 униформени служители на МВР, посочва депутатът.  

Въпреки усилията на железопътната бригада и опита за наваксване на закъснението, композицията пристигнала на Централна гара в София с 25 минути закъснение. Косвено е било предизвикано закъснение и на други влакове, изчакващи го за връзка на ключовите гари Горна Оряховица, Левски и Мездра.

След закриване на Транспортна полиция и прекратяване охраната на подвижния състав от жандармерията, БДЖ трябваше да наеме частни огранители за опазване на реда и и сигурността на композициите, посочва Ивелин Първанов.

Депутатътът отправя въпрос към транспортния министър  какви мерки възнамерява да предприеме за опазване сигурността на персонала и пътниците на националния превозвач и какви средства се отделят за тази сигурност.  Планираната дата на отговор е 22 март.

Коментари

анонимен ( преди 1 месец )
Индианските катуни трябва да се пречистят с огън! Крайно време е да се намали броят на тая ***!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 2
анонимен ( преди 1 месец )
rate down comment 0 rate up comment 0
анонимен ( преди 1 месец )
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна