IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
13:00 | 22 март 2024
Обновен: 23:20 | 27 април 2024

Обмислят възможност за поставяне на подземни контейнери във Варна

Сдружение настоява за спиране на колите в Морската градина и по цялата Крайбрежна алея

По материала работи: Слав Велев
Обмислят възможност за поставяне на подземни контейнери във Варна

Подобни съдове за смет вече има в Белослав/Снимка: Община Белослав/АРХИВ

Да се създаде работна група, която да проучи възможностите за поставяне на подземни контейнери във Варна. Това предложение на групата на „Български гласъ“ получи подкрепата на членовете на комисията по благоустройство и комунални дейности към местния парламент.

Работната група ще се състои от 13 души, 7 от които общински съветници. Членовете на комисията гласуваха в състава й да влязат техните колеги Мартин Димитров, Мартин Златев, Юсмен Юсмен, Светослав Йорданов, Христо Атанасов, Стоян Петков и Ивайло Костадинов. Останалите попълнения ще бъдат от петте районни администрации и от Дирекция „Екология“ в Община Варна.  Срокът за функциониране на работната група ще бъде шест месеца.

В дневния ред на днешното заседание беше включено отворено писмо от гражданско сдружение „Варна диша“, в което се настоява за спиране на колите в Морската градина и по цялата Крайбрежна алея. Част от исканията на неправителствената организация са за изменение на Общия устройствен план на Варна, за да може цялата зона от вълнолома до "Евксиноград" и от морето до булевардите да стане една цяла територия за озеленяване и широко обществено ползване.

Друго тяхно искане е за изменение на ПУП за "Аспарухов парк", за да се пресекат всякакви съмнения за потенциално застрояване. Без дискусия членовете на комисията дадоха положително становище и препратиха писмото към ПК „Архитектура и градоустройство“, където ще се разгледа по същество и ще бъдат взети решения по поставените въпроси.

Коментари

Новини Варна