IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
10:00 | 29 март 2024
Обновен: 15:14 | 27 април 2024

3 г. затвор за изверг, бил и изнасилвал многократно непълнолетна край Варна

44-годишният мъж заплашвал младото момиче, че ако си отвори устата, ще пусне в интернет видео записи на извращенията с нея

По материала работи: Слав Велев
3 г. затвор за изверг, бил и изнасилвал многократно непълнолетна край Варна

44-годишен мъж бе признат за виновен по две от общо три повдигнати му обвинения - за извършено с употреба на сила изнасилване на ненавършило 18-годишна възраст момиче и за действия с цел възбуждане и удовлетворяване на  полово желание без съвкупление спрямо същото момиче  – престъпления по чл. 152, ал. 2 от НК и по член 150, ал. 1. Той бе оправдан по третото повдигнато му обвинение в държане на марихуана. 

И двете тежки престъпления са извършени в постройка в землището на град Аксаково и при условия на продължавано престъпление. Изнасилванията са осъществени на четири пъти в периода от 1-ви януари 2018 г. до 6 март 2019 г., а блудствените действия - на два пъти между 1-ви януари и 30 юни 2018 г., като пострадалото момиче е било принуждавано със сила, удряно и блъскано. Пострадалата е била принуждавана към насилствените сексуални контакти и със заплахи от подсъдимия, че ще публикува в интернет нейни голи снимки и записи със сексуално сцени. Едва след като непълнолетната споделила със своя по-възрастна позната за случващото си и страховете си, било потърсено съдействие от социалните служби и подаден сигнал в полицията.  

44-годишният подсъдим е неоосъждан досега. Районният съд във Варна постанови отделни наказания за всяко от престъпленията, като постанови той да търпи най-тежкото от тях – 3 години лишаване от свобода в затвор, при общ режим на изтърпяване на наказанието. Той е осъден да заплати и направените по делото разноски.

Съдебният акт подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред ВОС.
 

Коментари

Новини Варна