IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
16:30 | 29 март 2024
Обновен: 13:03 | 27 април 2024

Община Варна осветява училище в цветовете на НАТО

Освен 20-годишнина от присъединяването на България към съюза, тази година Алиансът отбелязва и 75 години от своето създаване

По материала работи: Слав Велев
Община Варна осветява училище в цветовете на НАТО

По случай отбелязването на 20-годишнината от присъединяване на страната ни към НАТО днес в 19.00 часа Община Варна ще освети символично сградата на ОУ “Георги С. Раковски“  в цветовете на българското знаме и в синия цвят на Алианса. В същата сграда се помещава и Гимназия с преподаване на чужди езици  „Йоан Екзарх“.

С това Варна се присъединява към инициативата на Министерството на външните работи и Националното сдружение на общините в Република България за осветяване на публични и общински обекти с цветовете и флаговете на страната ни и на Организацията на Северноатлантическия договор. Днес в същите цветове ще бъдат осветени обществени обекти в над 15 български общини.

Освен 20-годишнина от присъединяването на България към НАТО, през тази година Алиансът отбелязва и 75 години от своето създаване. Годишнините се отбелязват у нас с редица събития през цялата година, в знак на споделените ценности, взаимна защита, общи интереси и цели.

Коментари

Новини Варна