IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
08:00 | 2 април 2024
Обновен: 01:30 | 2 май 2024

Призрачен клоун всява страх във Варна (СНИМКИ)

Новата ТикТок мода от САЩ побърка деца и родители

По материала работи: Слав Велев
Призрачен клоун всява страх във Варна (СНИМКИ)

Снимки: Фейсбук

Призрачен клоун всява страх от известно време във Варна. Млад мъж, дегизиран като страховития герой от романа "То" на Стивън Кинг, обикаля кварталите "Младост", "Трошево", "Възраждане" и "Владиславово" в късните часове на нощта. За това информират редица притеснени жители на морския град.

"Здравейте, В социалните медии се въртят постове на някакъв клоун, плашат децата че обикалял през нощта и отвличал хора, убивал ги ... Детето ми го е страх, надявам се да е някаква шега. Прилагам снимки. Някой знае ли нещо по въпроса?", пише във Фейсбук притеснен родител.

"Знам го тоя дивак! Споко безобиден е  Иска внимание. Ако някой го види да му прати много поздрави от Радо от 12Д бяхме съученици", споделя Борислав Тодоров.

Потребители разказват, че клоунът е въоръжен с голям нож, а сред децата върви митът, че той изнасилва момичета и дори убива хора.

Маскирането, като страховит клоун, не е новост, а мода в социалната мрежа на децата ТикТок и тръгва от САЩ, но явно тук е разтревожила много родители.

За случая от Варна е информирана и полицията в града, която обаче не е реагирала достатъчно адекватно. Предполага се, че на клоуни се правят няколко младежи от морската столица, а един от тях вече е бил намерен и пребит от други тийнейджъри. 

Тези “клоуни” са няколко младежи под 20 г , очевидно търсещи внимание. Те изпращат своята “локация “ с предтекст, че ще играят “hide and seek” (криеница), с търсещите ги, но никога не са на мястото на което пратят своите “анти клоуни”. Качват се клипчета как стоят с ножове, чакайки да стреснат някой. Те излизат в късните часове след 23 часа, когато по улиците няма голямо движение. Подобни "номера" и "игри" са широко разпространени сред тийнейджърите зад Океана.

Коментари

Malignant ( преди 2 седмици )
Отвличане, изнасилване, убиване хахахха май ще се окаже, че родителите са по прости от децата си да вярват на такива глупости. Иначе децата ви късно когато излизат за гонки с коли, да ходят да се друсат и да смъркат газ не се обаждате в полицията... Тука изплашили 10 човека дигнали всички квартали на крак...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 3
анонимен ( преди 3 седмици )
Това е само шега просто тинейджърите ги бият
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 0
Евроатлантик ( преди 4 седмици )
rate down comment 0 rate up comment 5
анонимен ( преди 4 седмици )
Спрете да публицизирате слухове.Никой не е убивал или пребивал.Костюма е бил взет от така наречените "Анти клоуни". Моля не вярвайте на всичко , което четете или ви казват в Интернет.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 2 rate up comment 5
Ицо ( преди 4 седмици )
Докато обикалят по късни доби да пишат фишове на хората,паркирали пред домовете си,тюфлеците от 3-то РПУ не да ли го видели?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 9
Някой ( преди 4 седмици )
Ами айде дано полицията да си свърши работата.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 6
Георги Стефанов ( преди 4 седмици )
Костюма е върнат преди няколко дни , точно поради такива стресови ситуации няма нищо общо с убийства,органи и глупости, банда деца,които се гонеха едни други и са ги снимали по време на играта
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 4 rate up comment 3
Новини Варна