IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
15:00 | 3 април 2024
Обновен: 15:34 | 29 април 2024

Университетите във Варна планират да работят по общ проект

Целта е привличането на средства по европейските фондове

По материала работи: Слав Велев
Университетите във Варна планират да работят по общ проект

Снимка: ТУ-Варна

Университетите във Варна ще се опитат да направят един общ проект, обяви проф. д-р Бистра Василева, заместник-ректор по научни изследвания, иновации и развитие на кадрите в Икономическия университет, в рамките на регионална конференция по проект "Европа на Балканите: Общо бъдеще", който се изпълнява от БТА с подкрепата на ЕК. Според проф. Василева това е добра крачка към кохезията.

"През годините, особено когато става въпрос за сближаване, на проектите започна да се гледа като на нещо, с което можем да усвоим някакви пари. Аз вече гледам от англо-саксонска гледа точка, при която пари се дават при постигнати резултати", коментира проф. Василева.

По думите ѝ България има съществен принос в европейските фондове, така че ако не успеем ние да се възползваме от тях, ще ги използва някой друг. "Въпросът е в момента дали на Балканите успяваме да постигнем кохезията, сближавайки се да станем добри, или просто се прилепваме към другите", посочи тя.

Проф. Василева коментира, че технологиите са една от възможностите да се привлекат дигитални номади във Варна. "Ако се правят стратегии, нека те да не се правят на парче, а да помислим как реално да изградим тази кохезия", призова зам.-ректорът.

Коментари

Еди кой си ( преди 3 седмици )
Личи си, че автора на статията не е от варненските университети. Пише "Снимка ТУ Варна", а тя е от ИУ Варна
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна