IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
16:30 | 3 април 2024
Обновен: 21:06 | 29 април 2024

Охрид иска да се побратими с Варна

Това е изключителна възможност за сближаване между България и Северна Македония, смята Благомир Коцев

По материала работи: Слав Велев
Охрид иска да се побратими с Варна

Кметът на Варна Благомир Коцев по време на регионалната конференция „Европа на Балканите: Общо бъдеще“/Снимка: Община Варна

Към Варна има запитване от властите в Охрид за побратимяване. Това съобщи кметът на морския град Благомир Коцев. Според него това е изключителна възможност за сближаване не само между двата града, но и между България и Северна Македония.

Сътрудничеството с Охрид, което вярвам ще се случи, ще ни даде възможност да покажем как европейските средства могат да бъдат полезни за развитието на регионите, коментира Коцев.

Варна трябва да се превърне в пример за това как балканските градове могат да се развиват успешно. Ние правим всичко възможно като община да работим за това - да доведем Европа тук. Прилагаме добри и успешни практики по пример на други европейски общини. Показваме прозрачно управление и ви уверявам, че така ще бъде и занапред. Това каза кметът на Варна Благомир Коцев по време на регионалната конференция „Европа на Балканите: Общо бъдеще“, организирана от Българската телеграфна агенция в морската столица. 

Коментари

Новини Варна