IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
16:56 | 3 април 2024
Обновен: 10:45 | 29 април 2024

Събраха 25 тона отпадъци от горите край "Аспарухово" (СНИМКИ)

Акцията е по повод Седмицата на гората

По материала работи: Слав Велев
Събраха 25 тона отпадъци от горите край "Аспарухово" (СНИМКИ)

Снимки: ДГС-Варна

25 тона отпадъци изчистиха днес служители на ДГС-Варна и район "Аспарухово" към община Варна, както и работници на сметопочистващата фирма ЗМБГ. Акцията е по повод Седмицата на гората и се организира от директора на варненското горско стопанство инж. Владислав Георгиев и кмета на район Аспарухово Ивайло Маринов.

Поставихме си за задача да изчистим всички микросметища, които са се появили през зимата покрай главните пътища в район Аспарухово, държавни гори и в близост до урбанизирани територии. Отпадъците бяха от всякакво вид и част от тях нямаше как да съберем на ръка, затова от ЕСО ни предоставиха багер, а общината осигури два контейнера за смет с вместимост по шест кубика и самосвал, с който да се извози боклука до сметището, обясни инж. Георгиев. Той призова варненци да поддържат района чист и ако видят хора, които изхвърлят боклуци във вече почистените райони да подадат сигнал на телефон 112.

Коментари

Последната Кака ( преди 3 седмици )
Толкова отпадъци има само на отбивката до последната Кака по стария път от Аспарухово до магистралата. И постоянно нарастват. Даже бетоновози си изпрват остатъците там, претоварват се тирове с дърва, изобщо изоставено място.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна