IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
12:40 | 4 април 2024
Обновен: 20:23 | 29 април 2024

Осъдиха подпалвач от Варненско, напил се и запалил имота на съседите

Престъплението е извършено на 3 януари миналата година в село от областта

По материала работи: Слав Велев
Осъдиха подпалвач от Варненско, напил се и запалил имота на съседите

Снимката е илюстративна: АРХИВ

51-годишен мъж от Варненско бе осъден за опит за палеж на чужд имот. Подсъдимият призна вината си по повдигнатото му обвинение в опит за умишлен палеж и постигна споразумение с прокуратурата за вида и размера на наказанието, което бе одобрено от Районен съд – Варна.

Деянието е извършено на 3-ти януари миналата година в село от областта. Подсъдимият, под влияние на употребен алкохол, като видял, че съседите му по имот отпътували с автомобила си, взел от дома си пластмасова бутилка с бензин, откъснал от книжка с инструкции листи за разпалване и прескочил оградата към чуждия двор. С носения бензин залял части от пристройка към къщата на съседите, заедно с близко намиращи се декоративни дръвчета, разпалил огън и се прибрал.

При връщането си вечерта потърпевшите съседи заварили вече утихнал огън, частично опушена дограма на пристройката и обгоряла декоративна растителност, но когато усетили силна миризма на гориво и открили необгорени изцяло напечатани листи, подали сигнал на тел.112. Пристигналите полицейски служители установили извършителя именно по остатъците от листи на мястото на палежа и намерената по-късно в дома на подсъдимия бутилка от запалителна течност.

На 51-годишният подсъдим, който е неосъждан, бе наложено наказание от 6 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване се отлага с изпитателен срок от 3 години. В негова тежест са направени разноски по делото за над 1500 лева. Съдебният акт е окончателен.

Коментари

Новини Варна