IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
17:00 | 4 април 2024
Обновен: 03:50 | 1 май 2024

ПРОФОН погна спонсорираната от община Варна телевизия

На Б1Б СПОРТ бе предоставена финансова помощ от 50 000.00 лв. от общинския бюджет

По материала работи: Слав Велев
ПРОФОН погна спонсорираната от община Варна телевизия

Телевизия Б1Б, която ще получи от Община Варна 50 000.00 лв, не плаща авторски права за съдържанието, което излъчва.

Това става ясно от писмо до кмета на Варна Благомир Коцев и до Общинския съвет, входирано от адвокатското дружество „Попов, Арнаудов и партньори“, което представлява ПРОФОН – организацията, която управлява авторските права на музиката в България, предаде "Дарик".

Адвокатите на ПРОФОН са установили след проверка, че в телевизионната програма на Б1Б, собственост на „Карлтон Инвест“ ЕООД ежедневно се осъществява нелицензирано използване на звукозаписи, правата за излъчването и предаването на които към настоящия момент не са уредени посредством сключването на договор за предаване и излъчване на записи от репертоара на ПРОФОН.

„За това сме изпращали покани до излъчващата Б1Б телевизионна организация, сезирали сме за нарушението и компетентния орган Министерство на културата“, се казва в писмото. От адвокатското дружество изтъкват, че са правили опити за осъществяване на контакт със законните представители на телевизионната организация, които към настоящия момент са неуспешни. 

От писмото става ясно, че ако телевизията бъде подкрепена от бюджета на Варна, на Общината могат да бъдат наложени санкции заради толерирането на нелицензионно съдържание.

„Вярваме, че Община Варна няма да толерира нелицензирано използване на звукозаписи от репертоара на ПРОФОН в съдържанието на телевизионната програма. Това не само ощетява творческия сектор, чиито представители са лишени от достойно заплащане за труда си, но би навредило и на имиджа на всеки, осигуряващ подкрепа на телевизията. Извън това, Законът за авторското право и сродните му права предвижда правомощия за общините да контролират спазването му, да установяват нарушения и да налагат санкции.“

С решение на Общински съвет Варна от 13 февруари беше предоставена финансова помощ от 50 000.00 лв на телевизия Б1Б СПОРТ. Така въпросната телевизия, доскоро неизвестна на варненската общественост, се оказа единствената медия в града, подпомогната от Общината, без да е ясно за какво „Карлтон Инвест“ ЕООД ще ползва отпуснатите средства.

Коментари

идват избори ( преди 3 седмици )
трябват глашатаи за партиите и техните ***
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
анонимен ( преди 3 седмици )
Това е схемата на Коцето. Сигурно е ТВ с преобладаваща с мъжки ласки за малки и големи! Или за любителите на мазното кафе с райбер?!?!? Честито на избирателите!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 2
Новини Варна