IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
10:00 | 9 април 2024
Обновен: 00:56 | 2 май 2024

Фитнес мания във варненска градина

Децата от "Морска звездица" вече имат ново любимо занимание

По материала работи: Слав Велев
Фитнес мания във варненска градина

Кадър: БНТ

Децата имат ново любимо занимание във варненската детска градина “Морска звездица”. Между песните, рисуването и ученето на цифри и букви те могат да ходят на фитнес. Площадката е с уреди, специално направени за деца, и никога не остава празна. Това е поредното допълнение към заниманията в СТЕМ зоната и ергокабинета, което прави детската градина предпочитана и от деца, и от родители, предаде БНТ.

Мариета Маркова е учител в детска градина “Морска звездица”, а отскоро – и фитнес инструктор. Седемте спортни уреда може да са с кукленски размери, но тренировките на тях са съвсем истински.

"Това са фитнес уреди, които са предназначени специално за деца. Какво ги прави специфични, освен размера, който е съобразен с детския ръст - те са от здрава метална конструкция, която е покрита с мека пяна, която е предназначена специално за деца", каза Мариета Маркова, учител, ДГ “ Морска звездица”, Варна.

За Аделина редовните тренировки не са нещо непознато, а Кристиян, който започва сега, вече е разбрал, че успехът идва с работата.

"Те укрепват мускулите на краката и развиват правилната координация на движенията, което всъщност ги прави много полезни и за децата с специални образователни потребности", посочи Мариета Маркова, учител, ДГ “ Морска звездица”, Варна.

Идеята за детския фитнес идва през зимата, когато възможностите за спорт намаляват. Финансирането е от бюджета на градината и от училищното настоятелство.

"Родителите страшно много се радват, когато има възможности за спортуване. Родителите винаги приемат тези инициативи с отворено сърце", смята Драгомира Македонска, директор на ДГ „Морска звездица“, Варна.

Повече вижте във ВИДЕОТО

Коментари

Новини Варна