IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
15:40 | 10 април 2024
Обновен: 22:11 | 30 април 2024

Областният управител на Варна започва консултации за вота 2в1

Те ще са за определяне състава на РИК за предстоящите избори на 9 юни за европейски парламент и народно събрание

По материала работи: Слав Велев
Областният управител на Варна започва консултации за вота 2в1

Областният управител на Варна ще проведе консултации за определяне състава на РИК за предстоящите избори на 9 юни за европейски парламент и народно събрание.

След указите на президента на Република България, обн. в ДВ, бр.32 от 9 април тази година, с които се насрочени Избори за членове на ЕП от Република България и Избори за Народно събрание на 9 юни 2024 година, Централната избирателна комисия/ЦИК/ със свое Решение определи условията и реда за провеждане на консултации за определяне съставите на районните избирателни комисии.

На основание чл.60, ал.1 от Избирателния кодекс, на 14 Април 2024 година /неделя/, от 11,00 часа в Заседателната зала на втори етаж в Областна администрация – Варна, на ул. „Преслав“ №26, областният управител професор Андрияна Андреева ще проведе консултации за определяне състава на Районната избирателна комисия / РИК / на Трети изборен район – Варненски за насрочените на 9 юни 2024 година Избори за членове на ЕП от Република България и Избори за Народно събрание.

Коментари

Новини Варна