IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
15:30 | 11 април 2024
Обновен: 21:09 | 29 април 2024

Прибраха "на топло" двама крадци, тарашили по блоковете в центъра на Варна

Единият откраднал 3 велосипеда, а другият ел. тротинетка и чанта с бебешки и дамски принадлежности

По материала работи: Слав Велев
Прибраха "на топло" двама крадци, тарашили по блоковете в центъра на Варна

Съдът уважи внесено искане от прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо 35-годишен мъж, привлечен като обвиняем за кражба в условия на продължавано престъпление и опасен рецидив. Спрямо него са предявени обвинения, че през нощта на 8 април т. год., последователно от междуетажни площадки на жилищна сграда в широкия център на Варна е отнел тротинетка и чанта с бебешки и дамски принадлежности. Деянието е тежко умишлено, наказуемо с лишаване от свобода от две до десет години.

Съдът прие, че от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието, както и че е налице реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление.

Също мярка “задържане под стража” взе Районният съд и по отношение на друг 35-годишен мъж, привлечен като обвиняем за кражба на 3 броя велосипеди от жилищна сграда в централната част на Варна, извършена в два поредни дни, при условията на продължавано престъпление. Съдът счете, че са налице обосновано предположение за авторство на инкриминираното деяние, както и опасност обвиняемият да извърши престъпление или да се укрие. 35-годишният обвиняем е осъждан за такъв вид престъпна дейност, като по отношение на него кражбата се явява извършена и в условия на опасен рецидив.

3-дневен е срокът за обжалване на наложените мерки. В случай на жалби делата са насрочени за разглеждане пред Окръжния съд за 17 април т.год. от 13 часа.

Коментари

Новини Варна