IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
09:45 | 12 април 2024
Обновен: 09:02 | 1 май 2024

Община Варна работи усилено за създаването на индустриална зона

Тя ще разкрие нови възможности за предприемачество и работа, обещава кметът

По материала работи: Слав Велев
Община Варна работи усилено за създаването на индустриална зона

Националната кампания „Пътят на предприемача“ се проведе във Варна/Снимка: Община Варна

В подкрепа на развитието на Варна работим усилено за създаването на индустриална зона в града, която ще разкрие нови възможности за предприемачество и работа. Това ще привлече експерти и компании от различни сфери, посочи още кметът.  Това заяви кметът Благомир Коцев към млади предприемачи. Той изтъкна, че подкрепя инициативи, стимулиращи процесите по създаване и реализация на иновативни продукти и услуги, развитието на стойностни бизнес проекти и инкубатор на бъдещи предприемачи. 

Варна носи предприемачески дух и голям потенциал за развитие на бизнеса. Искаме да осигурим на варненци не само един красив и чист град, но и един развиващ се град, в който младите хора да живеят спокойно, да имат добро образование и качествени възможности за създаване на нов бизнес. С тези думи кметът на Варна Благомир Коцев откри националната кампания „Пътят на предприемача“, организирана от София Тех Парк. 

За качествената подготовката на успешни предприемачи в нашето общество са необходими адекватни и подкрепящи политики, стойностна подготовка и образование, както и подходяща среда, каза още кметът Коцев. Той подчерта, че екипът му е насочил усилия в развитието на образованието, бизнеса, модерните и високите технологии, иновациите и градската среда.  

Първото черноморско събитие в рамките на кампанията се провежда именно във Варна, а Общината е негов домакин. Инициативата „Пътят на предприемача“ се провежда в 13 български града от 8-и до 20-и април. На събитието се представя инкубационната програма South East European Inovators Program (SEEIP). Тя е насочена към предприемачи, изследователи и изобретатели, които искат да създадат своя компания, базирана на научни проучвания, да комерсиализират своите разработки, както и да доразвият свои бизнес проекти. 

 

Коментари

Новини Варна