IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
16:00 | 19 април 2024
Обновен: 22:37 | 2 май 2024

Обявиха "жълт код" за значителни валежи за събота във Варна

Максималните температури утре ще бъдат до 13°

По материала работи: Слав Велев
Обявиха "жълт код" за значителни валежи за събота във Варна

Графика: НИМХ

Обявиха предупреждение за значителни валежи утре, събота, 20 април във Варна. Времето по Черноморието ще е облачно и дъждовно, на места със значителни количества. От 21 часа на 19-ти до 21 часа на 20-ти април 2024 г. През нощта облачността ще се увеличи до значителна, над Югоизточна България ще завали дъжд. Вятърът от североизток ще се усили.

Минималните температури ще са между 5° и 10°. Утре ще бъде облачно и дъждовно, на юг от Стара планина и по Черноморието се очакват по-значителни по количество валежи, по-слаби ще са валежите във вътрешността на Североизточна България. Вятърът от североизток, по-късно от север, а към нощта от северозапад ще се усили. Максималните температури ще са между 10° и 15°. За Варна минимална около 10°, максимална около 13°. Вълнението на морето ще се увеличи до 3, по Южното Черноморие 4 бала. Температура на морската вода от 12° до 15°.

През следващото денонощие над източната половина от страната ще е облачно с валежи от дъжд. На места валежите ще са интензивни и значителни по количество. Над западната половина облачността ще се разкъса и намалее, през деня до предимно слънчево. След обяд от запад отново ще се увеличи и на места главно в планинските райони там ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток, който до вечерта ще се ориентира от северозапад и в Източна България ще е умерен. Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, в котловините на Югозападна България до 0°. Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°. В София минималната ще е около 2°, максималната - около 14°.

Над планините облачността ще е значителна. На много места ще има валежи от дъжд, над 1700 m - от сняг; главно в Родопите, Странджа и Сакар количествата ще са значителни. Ще духа умерен вятър от изток-североизток, който по билата до вечерта ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 4°, на 2000 m - около 0°.

Коментари

Новини Варна