IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
18:27 | 25 юни 2015
Обновен: 07:54 | 25 април 2024

Младежи отговарят с творчеството си на въпроса „Защо обичам Варна“

Творците от фестивала "Арлекин" ще заснемат видеа на любимите си кътчета в морския град

По материала работи: Слав Велев
Жени от 12 страни се събират на среща във Варна

Две интересни съпътстващи прояви са предвидили организаторите на младежкия медиен фестивал „Арлекин“.  В едната младежи ще отговорят с творчеството си на въпроса „Защо обичам Варна“. „Целта е всеки от гостите на града да отнесе в сърцето си частица от нашия град и да запази любовта“, подчерта директорката на фестивала Росица Младенова.


На 28 юни сутринта младите творци, които предишния ден са представили пред журито своите игрални и документални филми, видеоклипове и репортажи, ще излязат сутринта на места, които предварително са си харесали в морския град. Те разполагат с време от 9 до 17 часа, за да направят клипове, с които да представят любимите си кътчета в морския град. Най-добрите видеа ще бъдат качени на „живата карта“, платформа, разработена от организаторите на Младежкия медиен фестивал. Идеята е най-важните обекти от града да бъдат показани на картата с видеа. 


Младите творци, които участват с произведенията си в конкурсната програма, ще се включат в шествие от община Варна до входа на Морската градина. Всеки от екипите ще носи рамка, която ще символизира един телевизионен кадър. В нея те ще изиграят трейлър на своето произведение. „Арлекин от уличен актьор ще стане уличен режисьор“,  каза с усмивка Росица Младенова. В колоритното шествие ще се включат и малки репортери, които ще правят блицанкети с минувачите. Пъстрата колона ще достигне до входа на Морската градина, където се планува концерт на популярен български изпълнител. 


Полина Петрова

Коментари

Новини Варна