IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
14:52 | 22 април 2024
Обновен: 20:53 | 3 май 2024

Пролетното косене във Варна върви по график

Тече и планова обработка на терените срещу кърлежи

По материала работи: Петър Захариев
Пролетното косене във Варна върви по график

Дейностите по първото за годината косене на тревните площи във Варна вървят по график. Това докладваха на оперативката днес кметовете на петте района в града. 

В район „Одесос“ голяма част от терените са окосени. В навечерието на Великденските празници с приоритет ще се работи около храмовете и централните градинки, подчерта кметът Емилия Христова. По план върви и пролетната коситба в район „Приморски“, където вече са изкосени над 150 дка тревни площи, каза кметът Мартин Баръмов. 

716 дка са окосените терени в район „Младост“, където дейностите също се движат по график. 

Пролетната коситба в район „Владислав Варненчик“ е в разгара си, посочи кметът Николай Костадинов. Поради зачестилите сигнали на граждани за места с прекомерно избуяла трева след дъждовете обаче, Костадинов поиска темповете на работа и броят на косачите в района да бъдат увеличени. 

Напредва и работата в  „Аспарухово“,  където районът и паркът са изкосени и по график следва косене на кв. „Галата“, увери кметът Ивайло Маринов. 

Паралелно с косенето във всички райони тече и планова обработка на терените срещу кърлежи, веднага след окосяване на местата, докладваха още кметовете.  Шест фирми са ангажирани с пролетното косене на зелените площи във Варна. Две фирми работят в най-големия варненския район „Приморски“, като едната от тях обслужва и район „Вл. Варненчик“. Две фирми извършват дейностите по косене в централния район „Одесос“ и по една фирма в районите „Младост“ и „Аспарухово“.

Тревните площи във всички райони са 4353 дка. Те включват градски градинки, междублокови пространства и зелени площи в разделителните ивици на булевардите и централните улици.

Коментари

Новини Варна