IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
15:00 | 28 април 2024
Обновен: 10:10 | 12 май 2024

Дъждовно начало на новата седмица във Варна и по морето

Във вторник и сряда в източните райони ще остане ветровито и с валежи

По материала работи: Слав Велев
Дъждовно начало на новата седмица във Варна и по морето

Снимка: Черно море/АРХИВ

През нощта в неделя срещу понеделник повече облаци ще има над Източна България и в крайните югоизточни райони ще превали слаб дъжд. В източната половина от страната ще духа слаб до умерен северен вятър. Минималните температури ще бъдат между 6° и 13°, в София - около 7°.

Утре максималните ще бъдат от 16°-17° на места в Източна България, където ще преобладава облачно и дъждовно време до 26° в крайните югозападни райони, където ще бъде предимно слънчево.

По Черноморието ще бъде облачно с валежи, по-значителни по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, но с тенденция към усилване.

Ветровито време в планините. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. В следобедните часове ще се заоблачи, на места и ще завали дъжд, като по-значителни ще са валежите в Странджа и Сакар. Температурите ще се понижат с около 2-3 градуса.

Във вторник и сряда в източните райони ще остане ветровито, облачно и с валежи от дъжд. Повече слънчеви часове ще има в Западна България, където и вятърът ще е слаб. Максималните температури ще са между 19° и 24°. През следващите дни вятърът ще отслабне, а температурите ще се повишат с 3-4 градуса.

Коментари

Новини Варна