IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
14:00 | 8 май 2024
Обновен: 21:21 | 19 май 2024

Пускат минералната вода от новата чешма до бившия "Дом Младост" до края на май

Това съобщи заместник-кметът Илия Коев. 

По материала работи: Десислава Михалева
БНР

До края на месец май се очаква да бъде пусната водата от новоизградената чешма до бившия "Дом Младост". Това каза заместник-кметът Илия Коев пред Радио Варна

Към днешна дата в начален етап е изграждането на металната конструкцията за емблематичната чешма в квартал "Младост". Предстоят още строителни и монтажни работи.

Тя ще бъде облицована с камък, с вграден барелеф на Капитан Петко войвода. В пространството около чешмата ще бъде поставена пейка, ще бъде монтирано и видеонаблюдение. 

"Имаме уверението от изпълнителя, че до края на май чешмата ще бъде готова. Надявам се да нямаме технически проблеми", споделя Коев. 

На ново място изграждат чешмата до дом "Младост", около нея ще има кът с пейки.

Минералната вода, която ще потече от емблематичната чешма в района на бившия "Дом Младост", ще бъде от същия каптаж като предишната, допълни заместник-кметът. Мястото на съоръжението обаче ще бъде сменено - то ще се намира на кръстовището от страната на улица "Вярност" и булевард "Сливница" - точно срещу бившия "Дом Младост". 

Коментари

това арт недоносче ( преди 1 седмица )
не може да бъде чешма. некой, който не е виждал чешма е сънувал тая грозотия и взел едни пари да си ги раздели с още няколко съмишленици от другия тротоар.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна