IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
11:30 | 9 май 2024
Обновен: 08:32 | 20 май 2024

Възрастна жена почина при пожар в Звездица

Причината за инцидента е забравена тенджера под налягане върху газов котлон

По материала работи: Слав Велев
Възрастна жена почина при пожар в Звездица

Снимката е илюстративна: АРХИВ

Възрастна жена е загинала от задушаване при пожар в частен дом в Звездица, съобщиха днес от полицията във Варна. Сигналът за инцидента е подаден снощи, малко след един часа след полунощ. Пристигналите на място пожарникари констатирали смъртта на 83-годишната жена и евакуирали дъщеря ѝ, която е на 63 години и също е вдишала много токсични пари.

По първоначална информация пожарът в къщата е причинен от неправилно ползване на нагревателен уред. Жените са сложили тенджера под налягане върху газов котлон и са го забравили. Пламъците са унищожили всичко в двете стаи на къщата.

През изминалото денонощие са потушени общо 37 пожара в страната, съобщиха от Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - МВР на сайта си. 

С преки материални щети са възникнали 16 пожара, от които девет в жилищни сгради, един в спомагателни, временни или паянтови постройки, пет в транспортни средства и един в открити площадки в урбанизираните територии. Без нанесени материални щети са възникнали 21 пожара, от които три в сухи треви, горска постеля и храсти, 14 в отпадъци, два в готварски уреди и комини и два други.

Извършени са 59 спасителни дейности и помощни операции, от които три при катастрофи в транспортни средства.

Регистрирани са две лъжливи повиквания.

Коментари

Новини Варна