IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
12:00 | 10 май 2024
Обновен: 00:27 | 21 май 2024

Областният търсят спасители за 10 плажа във Варненско

За целта е обявена обществена поръчка

По материала работи: Слав Велев
Областният търсят спасители за 10 плажа във Варненско

Снимката е илюстративна: АРХИВ

Спасители за неохраняеми плажове във Варненско търси да осигури Областна администрация. Това става ясно от обявената обществена поръчка за обезпечаване с водноспасителна дейност на обекти изключителна държавна собственост през 2024 г., на територията на неохраняеми морски плажове в областт.

Прогнозната стойност на поръчката е 270 хил. лева без ДДС.

Избраният изпълнител ще трябва да трябва да обезпечи със спасители определени плажни участъци като разкрие общо 10 спасителни поста с минимум по двама спасители. Работното им време ще бъде от 08:00 до 18:00 ч. всеки ден, в рамките на три месеца, считано от подписването на договора, но не по късно от 15.09.2024 г.

Спасителните постове се разкриват при спазване на изискванията на Наредба за водноспасителната дейност и обезопасяването на водните площи и басейните за обществено ползване като се обозначава зоната на спасяване и района на действие, посредством поставяне на знаци и предупредителни и забранителни знаци.

Неохраняемите плажове, за които се касае поръчката, са:

Община Варна – „Буните 2 – изток“, „Буните 2 – запад“, „Фичоза“

Община Аврен – „Романтика“, „Камчия – север 1“, „Камчия – север 2“, „Камчия север – 3“

Община Долни чифлик – „Шкорпиловци – север“, „Шкорпиловци – юг“

Община Бяла – „Бяла – Карадере“

Коментари

Новини Варна