IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Новини Варна
08:30 | 14 май 2024
Обновен: 12:01 | 26 юли 2024

Премахват обекти от отминали епохи във Варна

Целта е да превърнат морската столица от ориенталско градче в европейско сити

По материала работи: Слав Велев
Премахват обекти от отминали епохи във Варна

Във Варна започва премахването на обекти от отминали епохи. Това съобщи кметът Благомир Коцев. Според него те правят града ни да изглежда по-скоро като ориенталско градче от изминалия век, отколкото като европейска морска столица.

На първо място това са телефонните кабинки, които са толкова овехтели, че спокойно можеха да минат за археологически експонат.

Ръждясалите железни конструкции с форма на пирамида, които случайно или не най-често бяха окичени с реклами за бързи кредити, също остават в историята.

Варна се прощава и с „китайските катерушки и клатушки“ на Севастопол, които превръщаха най-популярното място за срещи в центъра на града в нелепо подобие на лунапарк от късния Соц.

Наред са кичозните плакати с кренвирши, разлети по фасадите на сгради от 19 век и Фестивалния комплекс, за което от общината са в преговори с ръководството на НДК.

Вчера кметът е наредил и проверки на всички дюнерджийници и капанчета за бързо хранене във Варна за замърсяване на градската среда с хранителни отпадъци и опаковки.

Междувременно, вече с приет бюджет и извършени процедури, започва запълването на дупките по улиците, поддръжката на градинки и изобщо привеждането на Варна в достоен вид.

"Ще се глобява всеки, който наруши новите правила за приличния вид на градската среда. Нека да е ясно, че Варна е европейска морска столица, а не глуха провинция", категоричен е Коцев.

Коментари

Новини Варна