IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Новини Варна
16:09 | 15 май 2024
Обновен: 03:22 | 27 юли 2024

Варненец отиде на заведение и остана без "Мерцдеса" си, докато си чака поръчката

"Сръчният" апаш свил ключовете за луксозното возило от масата на разсеяния собственик в "Аспарухово"

По материала работи: Слав Велев
Варненец отиде на заведение и остана без "Мерцдеса" си, докато си чака поръчката

38-годишен варненец бе осъден за противозаконно отнемане на чужд автомобил и държане на марихуана. Деянията са извършени на 16-ти ноември миналата година в квартал „Аспарухово“. Тогава подсъдимият от паркинг пред заведение противозаконно отнел чуждо моторно превозно средство – лек автомобил „Мерцедес", съпружеска имуществена общност, от владението на единия съсобственик, без негово съгласие, с намерение да го ползва. Самото отнемане е извършено чрез използване на техническо средство - оригинален автомобилен ключ за същата кола, който собственикът на автомобила бил оставил на маса в заведението докато очаква поръчката си. Пострадалият веднага подал сигнал за случилото се на тел.112 и малко по-късно в близост до "Аспаруховия мост" издирваният автомобил и извършителят на престъплението били установени от полицията. При извършената тогава проверка на подсъдимия той доброволно предал и държано в якето му пакетче с марихуана.

38-годишният мъж е осъждан. Съгласно параметрите на постигнатото между страните и одобрено от Районния съд във Варна споразумение, за всяко от престъпленията му бяха определени отделни наказания. Той следва да търпи най-тежкото от тях – 7 месеца лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно при първоначален строг режим, като към него бе присъединено и наказание „глоба“ в размер на 1000 лева. Разноските по делото се поемат от подсъдимия. Съдебният акт е окончателен.

 

Коментари

Новини Варна