IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 26°
Новини Варна
15:00 | 18 май 2024
Обновен: 18:36 | 18 юни 2024

Извозиха 100 тона отпадъци от сметища в Максуда

Доброволци от различни райони на Варна се включиха в акцията

По материала работи: Слав Велев
Извозиха 100 тона отпадъци от сметища в Максуда

Снимка: Пресцентър община Варна

Доброволци от различни райони на Варна се включиха в акция по разчистване на сметищата в Максуда, съобщават от пресцентъра на Община Варна. Инициативата беше координирана лично от кмета Благомир Коцев и заместник-кмета по обществения ред и сигурност Илия Коев. В нея беше включена техника на сметопочистващата фирма, с която Община Варна има сключен договор, както и тежка механизация, осигурена от доброволците.

За няколко часа от квартала бяха извозени 100 тона отпадъци, какъвто е дневният капацитет на общинското сметище в село Въглен. Разчистването  ще продължи и през следващите седмици, като се планира почистване на бул. „Левски“ по цялата му дължина – от кръстовището с бул. „Девня“ до пътния възел с бул. „Княз Борис I“.

Идеята за акцията в Максуда беше обсъдена за първи път на среща с доброволци дни след провеждането на общоградската кампания на Община Варна за почистване във всички райони. Малко след това кметът Коцев и доброволците направиха предварителен оглед на квартала и се запознаха с нуждите на живущите там. Междувременно на терен работиха медиатори по етническите въпроси, за да убедят живущите в ползите от разчистването и да ги приканят сами да се включат в него.

Ръководството на Община Варна обмисля най-добрите възможности да ограничи нерегламентираното и безконтролно струпване на битови отпадъци в квартала, а сметопочистващата фирма ще постави повече контейнери, каквото е желанието на живущите.

Коментари

Индианец от Максуда ( преди 1 месец )
Изтритите думички са сер***т и сг***н.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Индианец от Максуда ( преди 1 месец )
Мангурите само ***. Тая *** никога и за нищо не е полезна.Прав е бил чичко Адолф за тях!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна