IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Новини Варна
17:00 | 18 май 2024
Обновен: 21:52 | 25 юли 2024

Отпускат 2 милиона лева за велоаели във Варна

Общината е в активен диалог с велоклубовете, обяви зам.-кмет

По материала работи: Слав Велев
Отпускат 2 милиона лева за велоаели във Варна

Заместник-кметът на Варна с ресор транспорт Христо Рафаилов обяви, че са предвидени 2 милиона лева за велоалеи през тази година. Той говори по време на събитието "Капитал Градове", пише "Морето".

По думите му важен елемент от устойчивата мобилност е велотранспортът, за който във Варна няма добре развита инфраструктура. Според Рафаилов съществуващата веломрежа е изградена без предварителни проучвания на нуждите на велосипедистите. Затова ръководството на Община Варна е в активен диалог с велоклубовете. Целта е да се изгради правилната инфраструктура на правилното място, каза още той и допълни, че в бюджета на общината за велоалеи за тази година са предвидени 2 млн. лв.

По думите на Рафаилов постигането на устойчива градска мобилност (УГМ) е в основата на устойчиво развитите градове, към които се стремим. От друга страна, УГМ е тясно свързана с тенденциите в градското планиране. Йерархичната структура на УГМ включва пешеходен, велосипеден и градски транспорт във всичките им форми, таксита, автомобили за кратковременно ползване и лични МПС.

Пешеходният трафик се явява фундамент на УГМ и е от приоритетна важност за Община Варна. Затова ръководството акцентира върху градската инфраструктура, за която са заложени 104 млн. лв. в бюджета за 2024 г., а проекти за още 36 млн. лв. са предвидени от държавния бюджет.

Коментари

didier93 ( преди 2 месеца )
Здравейте сър мадам Аз съм индивидуален финансов експерт, който мога да ви дам бърз заем от 2000 лв. до 800 000,00 лв. при лихва от 2% с условия, които ще улеснят живота ви. Така че, ако имате нужда от него, не се колебайте да се свържете с нас на следния адрес. Имейл: didierdf93@ gmail.com Имейл: didierdf93@ gmail.com
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна