IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
13:15 | 21 май 2024
Обновен: 00:38 | 27 юли 2024

45 арестувани след акцията във Варненска област тази сутрин

12 от тях са задържани във връзка с купуване на гласове

По материала работи: Слав Велев
45 арестувани след акцията във Варненска област тази сутрин

Тази сутрин се проведе мащабна полицейска акция във Варненска област. Задържани са 45 души, като 12 от тях са арестувани за купуване на гласове, съобщава "Нова телевизия".

От рано сутринта квартал „Максуда” беше обграден от полиция и жандармерия. Подобна беше ситуацията на още няколко населени места във Варненска област.  Сред 45-те задържани, освен за "купения вот", има задържани за притежание на наркотици, а един от тях има издадена европейска заповеда за арест. Това каза комисар Веселин Вълчанов, началник на отдел „Криминална полиция” – Варна.

Комисарят съобщи, че регулярно ще се извършват операции до началото на парламентарните и европейските избори на 9 юни.

"Образувани са 22 досъдебни производства, от които 12 за престъпления по чл.167 от Наказателния кодекс, тоест такива за купен вот. Задържани са 45 лица, 12 от които по престъпления от чл.167, разкрити са допълнително 13 престъпения, издирени са две лица, едно от които е с Европейска заповед за арест. Проверяваме конкретни сигнали, които са постъпили по-рано днес и в неотложност са извършвани процесуално-следствени действия на конкретни адреси”, заяви комисар Вълчанов. 

Коментари

Новини Варна