IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Новини Варна
15:30 | 21 май 2024
Обновен: 21:51 | 26 юли 2024

Осъдиха варненец заради фалшива шофьорска книжка

49-годишният мъж карал микробус

По материала работи: Слав Велев
Осъдиха варненец заради фалшива шофьорска книжка

Варненец на 49 години бе осъден заради фалшива шофьорска книжка, съобщават от пресцентър на съда.

Одобрено е постигнато между страните споразумение, с което 49-годишен неправоспособен водач от Варна се признава за виновен в съзнателно ползване на неистински официален документ - свидетелство за управление на моторно превозно средство. Деянието е наказуемо  по чл.316 от Наказателния кодекс.

Мъжът е бил засечен с фалшивата шофьорска книжка при извършена му проверка широкия център на Варна с управлявания от него микробус на 27 юни миналата година. Пред полицейските служителите той съзнателно се ползвал от неистинския документ, с посочена дата на издаване през 2021 г., на който бил придаден вид, че е издаден по образец на свидетелство за управление на МПС от Република Турция на негово име. За самото съставяне на документа от подсъдимия не може да се търси наказателна отговорност. 

Съгласно параметрите на одобреното от съда споразумение, 49-год. подсъдим приема да изтърпи наказание от 4 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване се  отлага с изпитателен срок от 3 години. В негова тежест са направените разноски по делото. Съдебният акт е окончателен.

Коментари

Новини Варна