IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
16:15 | 21 май 2024
Обновен: 18:07 | 25 юли 2024

Отбелязваме 580-ата годишнина от Битката при Варна с тридневен фестивал през октомври

Събитието е съвместна инициатива с Република Полша

По материала работи: Слав Велев
Отбелязваме 580-ата годишнина от Битката при Варна с тридневен фестивал през октомври

Снимка: Пресцентър община Варна

С тридневен фестивал на открито морската столица ще отбележи 580-ата годишнина от Битката при Варна, водена от полския крал Владислав III Варненчик, съобщават от пресцентъра на общината.

Събитието е съвместна инициатива на Република Полша и Община Варна и ще се проведе в дните между 4-ти и 6-ти октомври на територия на парк-музея „Владислав Варненчик“. Това стана ясно днес на поредна среща между заместник-кметовете по туризма и културата Снежана Апостолова и Павел Попов, и консула на Република Полша в България – г-жа Малгожата Хейдук – Громек.

Община Варна ще осигури настаняване на участниците от Полша, увери на срещата заместник-кметът по туризма Снежана Апостолова. По думите й администрацията ще съдейства също и с обезпечаването на сигурността и спешната медицинска помощ. Пълната програма на форума ще бъде публикувана в медиите и социалните мрежи.

По време на фестивала, посветен на съдбоносната битка, посетителите ще имат възможността да наблюдават борба с меч и щит в средновековен стил, турнир по стрелба с лък, рицарски и плебейски игри, както и демонстрация на боеве. В залите на парк-музея ще бъдат показани исторически артефакти, средновековни обичаи и автентични оръжия.

По време на срещата, българската и полската страна обсъдиха включително възможностите за символична възстановка на Битката при Варна от 1444 г.

Коментари

didier93 ( преди 2 месеца )
Здравейте сър мадам Аз съм индивидуален финансов експерт, който мога да ви дам бърз заем от 2000 лв. до 800 000,00 лв. при лихва от 2% с условия, които ще улеснят живота ви. Така че, ако имате нужда от него, не се колебайте да се свържете с нас на следния адрес. Имейл: didierdf93 @gmail.com Имейл: didierdf93 @gmail.com
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна