IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
18:03 | 27 юни 2015
Обновен: 11:51 | 4 май 2024

Фекални води извадиха 50 варненци на пътя

От общината вече обещаха да решат проблема

По материала работи: Слав Велев
Фекални води извадиха 50 варненци на пътя

Въпреки обещанието на общината, около 50 варненци, собственици на имоти в местностите "Св. Никола“ и "Акчелар" протестираха днес на затворения път за "Виница". Основна причина за тяхното недоволство е страхът от свличане на къщите им, поради недобросъвестното изхвърляне на фекални води в района. Те настояват да бъде създадена връзка на имотите им с новостроящата се канализация под пътя за "Виница".

 

От седмица насам недоволството на гражданите зрее в социалните мрежи. За целта бе организирана и група във "Фейсбук".  

 

В петък от община Варна разпространиха официално съобщение, че изграждането на нови водопровод и канализация е предвидено в ремонта, който в момента се извършва в пропадналия участък на пътя за кв. "Виница". Около 470 м. ще бъде трасето на тръбите по протежение на главния път, ще бъдат направени и разклонения за улиците в местностите „Акчелар“ и „Св. Никола“, за да може всяко домакинство да се свърже, заяви директорът на дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ Петър Гарбузов, цитиран от общинския пресцентър. За изграждането на още около 300 метра канализация – до поделението, ще бъде търсено допълнително финансиране, уточни той.


Именно за продължаване на канализацията и водопровода от свлачището до разклона за Долна Трака настояваха днес гражданите. В подписката им вече има над 190 имена.

 

Над 1 млн. лева струва укрепването на активизралото се тази зима свлачище по пътя за "Виница". В момента се работи по изграждане на силова пилотна конструкция, която трябва да обхване 300-метровия участък. Предстои да бъде направена стена от горната част на пътя, да бъдат изградени канализацията и водопроводът, а накрая да бъде преасфалтирана пътната настилка. Проектите за изпълнение на укрепванията са изпратени до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет, за възстановяване на разходите на Община Варна.

Коментари

Новини Варна