IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Новини Варна
14:30 | 22 май 2024
Обновен: 20:58 | 15 юни 2024

37-годишен варненец влиза в затвора заради кражба от завод

Мъжът забравил телефона и якето си и се върнал след два дни

По материала работи: Слав Велев
37-годишен варненец влиза в затвора заради кражба от завод

37-годишен варненец бе осъден заради кражба от завод. Делото бе разгледано в процедура на съкратеното съдебно следствие, с признаване на вината от подсъдимия и редуциране с 1/3 на наложеното наказание, съобщават от пресцентъра на Районния съд. Така за извършената кражба, съдът осъди 37-годишния подсъдим на 8 месеца лишаване от свобода, което наказание да бъде изтърпяно при първоначален строг режим.

Кражбата е извършена в периода 20 -22 май 2022 г.,  от склад на варненски завод, при условията на продължавано престъпление. Деянието е осъществено в малките часове на нощта чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот - разбиване на прозорец. Първоначално на 20-ти май 2022 г. подсъдимият проникнал през счупения от него прозорец в склад, където се  съхранявали радио-технически части и взел куплунги, но бързайки да напусне с откраднатото изгубил мобилния си телефон и якето. Два дни по-късно той отново проникнал по същия начин в склада и отнел още куплунги (общо 50 броя за двата дни), като действията му били регистрирани от видеоохранителни камери на завода.  Причинените от деянието щети не са възстановени.  

37-годишният мъж има предходна съдимост. Той бе осъден да заплати направените по делото разноски. Присъдата Районен съд – Варна подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред ВОС.

Коментари

Новини Варна