IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
13:00 | 23 май 2024
Обновен: 20:25 | 15 юни 2024

Обявиха каква ще е цената на шезлонг и чадър по варненските плажове

През последните 10 години сумата не е била променяна

По материала работи: Слав Велев
Обявиха каква ще е цената на шезлонг и чадър по варненските плажове

С един лев поскъпват цените за ползване на чадър и шезлонг на плажовете във Варна. Това обяви търговският пълномощник на фирмата концесионер Андрей Василев. Който иска да ползва някое от двете ще плаща по шест лева за всяко, поясни той пред "Радио Варна".

Той посочи, че 10 години цените не са променяни, но тази година е предвидено увеличението заради инфлацията. Подготовката на плажните ивици върви по план. През следващите почивни дни плажовете, където вече са поставени чадърите, ще бъде обезпечени със спасители и медицинско обслужване, каза Василев.

Проблемът с кадрите във водното спасяване продължава да се задълбочава особено след промените в наредбата, която бе приета наскоро. Едната новост е удълженото работно време.

Средната възраст на спасителите е 50-60 години, но има 70-годишни, както и ветеран на над 80 години. Въпреки размера на възнагражденията, които достигат 3000 лева, желаещите да упражняват  професията млади хора намаляват поради сезонния й характер, обясни още Василев и допълни, че решение е да се търсят чужденци.

Подменени са много от спасителните вишки, съблекалните и кошчетата по плажовете, както и пътеките за хора с увреждания. Василев увери, че там, където плажът позволява е осигурен достъпът за инвалидни колички.

Коментари

Новини Варна