IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 27°
Новини Варна
17:00 | 23 май 2024
Обновен: 10:15 | 16 юни 2024

Откриха барелеф на Цар Симеон I в едноименното варненско училище

Произведението е дело на скулптора Николай Нинов

По материала работи: Слав Велев
Откриха барелеф на Цар Симеон I в едноименното варненско училище

Снимка: Радио Варна

Барелеф на Цар Симеон I бе открит в едноименното основно училище във Варна. Произведението е дело на скулптора Николай Нинов. За осъществяване на идеята за скулптурата на владетеля, чието управление е наричано "Златният век" и е белязано от разцвета на книжнината, приноса са си дали десетки дарители, съобщава "Радио Варна".

Идеята започна през декември 2022 година на коледен базар, а в началото на тази учебна година стартира кампания за набиране на средства, обясни директорката Стоянка Велянова. 

25 000 лева е сумата, която е събрана само от дарения, каза тя. Този символ има изключително значение, днес сбъдваме мечтата на нашите деца и оставяме следа в историята на училището, допълни Велянова:

"Трябва да има барелеф на цар Симеон Велики, защото той е нашият символ. Трябва да сме благодарни за това, което е направил той за България", коментираха възпитаници на училището. 

Коментари

didier93 ( преди 3 седмици )
Здравейте сър мадам Аз съм индивидуален финансов експерт, който мога да ви дам бърз заем от 2000 лв. до 800 000,00 лв. при лихва от 2% с условия, които ще улеснят живота ви. Така че, ако имате нужда от него, не се колебайте да се свържете с нас на следния адрес. Имейл: didierdf93@ gmail.com Имейл: didierdf93@ gmail.com
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна