IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Новини Варна
15:45 | 24 май 2024
Обновен: 03:47 | 16 юни 2024

Кметът на Варна кани парламентарно представените партии преди изборите

Целта е сформиране съставите на подвижни секционни избирателни комисии

По материала работи: Слав Велев
Кметът на Варна кани парламентарно представените партии преди изборите

Кметът на Община Варна Благомир Коцев покани представителите на парламентарно представените партии и коалиции ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ДПС, „Възраждане“, „БСП за България“, „Има такъв народ“ на консултации за сформиране съставите на подвижни секционни избирателни комисии (ПСИК) за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г., пише "Морето".

Срещата ще се проведе на 27.05.2024 г. от 13:30 часа в административната сграда на Община Варна.

Участниците в консултациите следва да представят:

Писмено предложение за състава на ПСИК, което съдържа: наименованието на партията или коалицията, която прави предложението; трите имена и единен граждански номер на предложените лица; длъжност в комисията, за която се предлагат; образование, специалност; телефон за връзка с предложеното за член на ПСИК лице.

Заверено от партията копие от удостоверение за актуално правно състояние на партията, издадено не по-рано от 09.04.2024 г. или копие от решението за образуване на коалицията за участие в изборите за 49-то Народно събрание, удостоверяващи пълномощията на лицата, представляващи партията или коалицията.

Пълномощно, подписано от представляващите партията или коалицията, или заверено копие от такова, когато в консултациите участват упълномощени лица.

Списък на резервните членове, които да заместят предложените по т.1 лица, когато правомощията на член на ПСИК се прекратят предсрочно в случаите по чл. 51, ал. 2 от ИК или когато член на ПСИК не се яви в изборния ден.

Коментари

Новини Варна