IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Новини Варна
13:15 | 25 май 2024
Обновен: 07:07 | 17 юни 2024

Почина варненският фотограф Ангел Ненов

Поклонението ще се извърши утре във Варненския крематориум

По материала работи: Слав Велев
Почина варненският фотограф Ангел Ненов

Днес на 64 годишна възраст почина известният варненски фотограф Ангел Ненов. Автор е на над 25 филма, на близо 30 фотоизложби и също толкова награди, в т.ч. и много международни, съобщава Moreto.net

Ангел измина житейския си път така, както искаше. Изживя не много дълъг, но богат и пъстър живот, пълноценен и успешен.

Имаше най-голямото богатство на света – семейство с 2 дъщери и 4 внучки, прекрасни приятели, работа, която безкрайно обичаше.

Успешен беше животът му, защото (по Емерсън) - живя с красотата и доброто, които носеше , откриваше и твореше. Защото забавляваше себе си и другите и се смееше често и по много. Защото спечели уважението на интелигентни хора, защото децата го обожаваха и търсеха за забавления. Ангел оставя света малко по-добър. И знаеше, че има хора,които дишат по-леко, защото него го е имало! А това е успех!!!

Голямата му любов беше фотографията. Раздаваше от таланта си щедро, обучаваше другите и помогна на много хора да заобичат това прекрасно изкуство и да го превърнат в свое хоби или професия.

Ръководи своя кино-фотоклуб „Варна“ близо 35 години.

Богата беше дейността на този уникален за страната ни клуб - изложби, благотворителни дейности, проекти с други варненски творци, пленери, участия и награди от конкурси.

Вярвам, че всички, които го познаваха, ще го съхранят в паметта си с всичко прекрасно, с което е докоснал сърцата им и ще го запомнят като забавен, магнетичен и съзидателен!

Да лети волно душата му из небесните селения!

Поклонението ще се извърши на 26.05.2024 г.от 12 ч. в ритуалния дом на Варненския крематориум.
 

Коментари

Новини Варна