IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 25°
Новини Варна
12:00 | 27 май 2024
Обновен: 22:30 | 17 юли 2024

18 варненски проекта за чиста околна среда получават пари от Европа

Общата им стойност е 187 500 лева

По материала работи: Слав Велев
18 варненски проекта за чиста околна среда получават пари от Европа

18 варненски проектни предложения на обща стойност 187 500 лв. са одобрени и класирани в Националната кампания „Чиста околна среда 2024 г.“ и конкурса „Обичам природата и аз участвам“, които са организирани от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС), средствата от което допълват успешно тези от европейските фондове. Това съобщиха от Областния информационен център-Варна.

Финансиране в размер до 15 000 лв. ще получат седем проекта на общини и кметства от Област Варна - „Кът за отдих и спорт в с. Пчелник“, Община Долни чифлик, „Изграждане на интерактивна зона за безопасност на движението в парк на ул. „Оборище“, кв. Девня, гр. Девня“, „Кът за отдих и игри в центъра на с. Дръндар“, Община Суворово, „Модернизация на зоната за отдих в с. Ветрино, Община Ветрино“, „Здрав дух и здраво тяло в чиста околна среда, чрез озеленяване и изграждане на стрийт фитнес площадка за малки и големи в с. Разделна“, Община Белослав, „Възстановяване и обновяване на детски кът в открит спортен комплекс“ на Община Провадия и „Опазване на природата чрез спорт“ на Община Вълчи дол.

Пет учебни заведения и един център за специална образователна подкрепа в областта ще получат до 7 500 лева, за да осъществят проектите си - „Зелен оазис в училищния двор“ на Трета ПМГ „Академик Методий Попов“, гр. Варна, „Обичам природата и аз участвам“ на ОУ „Захари Стоянов“, гр. Варна, „Залесяване и облагородяване на парково пространство в училищния двор на ОУ „Христо Ботев“ на ОУ „Христо Ботев“, с. Житница, Община Провадия, „Да живеем в хармония с природата“ на СУ „Назъм Хикмет“, с. Медовец, Община Дългопол, GREEN SPACE CLASSROOM на ВМГ „Св. Николай Чудотворец“, гр. Варна и „Класна стая за занимания по интереси на открито“ на Център за специална образователна подкрепа „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Кривня, Община Провадия.

До 7 500 лв. ще бъдат отпуснати на пет детски градини от областта за проекти в сферата на околната среда. Това са ДГ „Детелина“, гр. Дългопол, ДГ №18 „Чайка“, гр. Варна, ДГ „Незабравка“, с. Страшимирово, Община Белослав, ДГ „Щурче“, с. Приселци, Община Аврен и ДГ №43 „Пинокио“, гр. Варна.

Конкурсът в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда“ е ежегоден. Допустими бенефициенти са общини, кметства, кметски наместничества, училища, детски градини и Центрове за подкрепа на личностното развитие (Обединени детски комплекси). Идеята на кампанията е да изгради обществено отношение по въпросите, свързани с опазването на околната среда и повишаване на екологичната култура. С реализацията на дейностите се цели реновиране и/или създаване на нови паркови пространства, залесяване и засаждане на почистени площи, създаване и възстановяване на зони за отдих, ремонтиране на детски и спортни съоръжения и други. 

Коментари

didier93 ( преди 1 месец )
Здравейте сър мадам Аз съм индивидуален финансов експерт, който мога да ви дам бърз заем от 2000 лв. до 800 000,00 лв. при лихва от 2% с условия, които ще улеснят живота ви. Така че, ако имате нужда от него, не се колебайте да се свържете с нас на следния адрес. Имейл: didierdf93 @gmail.com Имейл: didierdf93 @gmail.com
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна