IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 26°
Новини Варна
14:20 | 27 май 2024
Обновен: 16:41 | 17 юни 2024

Промотират Варна в Истанбул

Варненската туристическа камара насочва сериозно внимание към турския пазар

По материала работи: Слав Велев
Промотират Варна в Истанбул

Снимката е илюстративна: АРХИВ

Турски туроператори промотират Варна в Истанбул. Правят се опити за привличане на турски туристи по Черноморието ни. На 30 май у нас ще пристигнат 15 представители на туроператорски фирми от южната ни съседка, които ще се запознаят с нашите забележителности и предлаганите развлечения. Това съобщи за Дарик съпредседателят на Варненска туристическа камара проф. Стоян Маринов. 

Гостите от южната ни съседка харесват крайбрежието ни не толкова за плажен, колкото за развлекателен туризъм през лотото. Проблем обаче са визите, които са скъпи – излизат по около 100 евро на човек, а имат желание, отбеляза експертът по туризъм.

Варненската туристическа камара вече има подписано споразумение с най-голямата организация на туроператори и турагенти. Очакванията са 15-милионният мегаполис Истанбул да стане емитивен туристически пазар за България.

Най-многобройни по морето това лято отново се очаква да бъдат румънските туристи. По линия на летния ваканционен туризъм посрещаме около 600 хиляди летовници от северната ни съседка. Втори по брой се очаква да са летовниците от Полша и Германия. Оптимистични са прогнозите за британския пазар, особено за Южното Черноморие.

Според проф. Маринов, очакванията за летния туристически сезон са леко оптимистични. По данни на хотелиери и туроператори се очаква поне запазване на равнищата от миналата година и евентуално малък ръст. Причина за умерения оптимизъм е случващото се в Украйна и Близкия изток. То оказва негативно влияние, като западноевропейците са леко притеснени при планиране на почивка в България, обясни специалистът.

Коментари

Новини Варна