IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
14:44 | 3 юли 2015
Обновен: 09:21 | 15 април 2024

Проверяват лодките за разходка

Сезонът е много слаб, като засега са открити само 11 водни бази

По материала работи: Слав Велев
Проверяват лодките за разходка

Изпълнителната агенция „Морска администрация“ във Варна започна проверки на лодки за разходки в периметъра от румънската граница до нос Емине. Досега са регистрирани 368 джета, а лодките за сезонен превоз са 47. Според к.д.п. Валентин Енчев, директор на ДМА – Варна, сезонът е много слаб, а засега са открити само 11 водни бази. Ако слабата заетост на сезона се запази, администрацията ще редуцира част от планираните проверки.

 

„Много слаба активност на плавателни средства на море, независимо от това нашите инспектори са проверили 11 плавателни съда, от които пет лодки за разходка. Прави впечатление това, че четири от тях са били в Камчия и една на морска гара и никакви други лодки за разходки или с другото им име, както ги наричаме, за сезонен превоз на хора, никакви други такива лодки не са забелязани в морето в района, което означава, че просто няма пазар в момента за тях“, допълни още к.д.п. Енчев, цитиран от БНР.

 

Коментари

Новини Варна