IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
19:16 | 8 юли 2015
Обновен: 08:14 | 8 май 2024

Интегрират варненчета от различни етнически групи

Проектът предвижда редица извънкласни занимания за малчуганите от местните градини и училища

По материала работи: Слав Велев
Интегрират варненчета от различни етнически групи

Варненчета от различна възраст и етническа принадлежност се интегрират с различни инициативи по проект „Успех”, по който работят училища и детски градини в морската столица. Това заяви директорката на дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ Лилия Христова, във връзка с организиране на свободното време на децата през лятната ваканция, предаде "Фокус".

 

По програмата на общината за образователна интеграция на деца и ученици от различни етнически групи ще се реализират проекти в 14 детски градини и училища. Сред тях са „Учим и се забавляваме“, „Аз уча и говоря български език в училище“, летни училища по шах „Едно семейство сме“, „Библиотека на играчките“, Школа за извънкласни дейности“, „Жива книга“, „Творческа експедиция - По стъпките на времето“ и други. „И през юли ще продължат дейностите на школите към Общинския детски комплекс, а Обсерваторията „Николай Коперник“ провежда летни наблюдателни школи до връх Рожен и връх Мусала, както и до обсерваторията в Аврен.

 

Желаещите могат да посетят също безплатни занимания по астрономия”, допълни Лилия Христова. През летните месеци децата ще могат да ползват ледена пързалка, спортните площадки и съоръжения в Морската градина, начално обучение по плуване в басейн „Приморски” за деца от 6 до 8 години и на басейн „Делфини” - за деца от 8 до 14 години.

Коментари

Новини Варна