IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
22:01 | 8 юли 2015
Обновен: 15:36 | 24 април 2024

Консерваторът Бареков обеща подкрепа на крайнолевия Ципрас

Двамата проведоха "лична среща" в Брюксел

По материала работи: Слав Велев
Консерваторът Бареков обеща подкрепа на крайнолевия Ципрас

Десният консерватор Николай Бареков проведе лична среща с гръцкия крайноляв премиер Алексис Ципрас в Брюксел.

 

По време на разговорите двамата взаимно са си пожелали успех, а българският евродепутат обещал подкрепа на гръцкия политик в Европейски парламент. Това станало на фона на взаимно признаване на политическите различия на двамата политици.

 

Това става ясно от съобщение на пресцентъра на ББЦ. В него се казва, че Бареков е бил единственият евродепутат, който в днешния следобед имал лична среща с Ципрас.


„По време на нея двамата взаимно си пожелаха успех, а Бареков специално поздрави Ципрас за усилията му да извади Гърция от кризата и му обеща подкрепа в парламента, въпреки че двамата отчетоха своите политически различия: Бареков е десен консерватор, а Ципрас  - крайно ляв гръцки политик”, се казва в съобщението.

 

От ББЦ информират и че изказването на Николай Бареков в Европарламента било едно от най-силните.

 

„Той защити бедния български народ, който ще стане жертва на евентуалния банкрут на Гърция. Евродепутатът защити премиера Ципрас за проведения референдум, но отправи обвинение срещу европейката бюрокрация, която е приела неподготвена Гърция в Еврозоната, без всякакви критерии за състоянието на нейната икономика”, съобщават още от ББЦ.

 

Източник: ДНЕС.bg

Коментари

Новини Варна