IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
14:41 | 12 юли 2015
Обновен: 17:36 | 16 април 2024

От АБВ все още умуват за кмет на Варна

Към момента седем души от местната организация са заявили амбициите си да се борят за кметския пост във Варна

По материала работи: Деян Михайлов
От АБВ все още умуват за кмет на Варна

АБВ все още умуват кой да е техният кандидат за кмет на Варна. Това съобщи в морската столица председателят на областната структура на партията Боян Димитров. Към момента седем души от местната организация са заявили амбициите си да се борят за кметския пост във Варна, уточни шефът на областната структура Боян Димитров. АБВ ще се състезава със свои представители и за петте райони кметства в града, като към момента 13 души са номинирани за тези позиции. В две трети от общинските организации в облатта номинациите вече са приключили. Събрания са проведени във Ветрино, Долни чифлик и Белослав. Другата седмица предстои това да се случи в Дългопол, Девня, Аксаково, Вълчи дол и Суворово.

19 са утвърдените кметове на населени места в областта. 96 души са номинирани за общински съветници, 47 от тях са за Варна. 
Окончателните кандидати на АБВ за предстоящия вот наесен ще бъдат одобрени първо от Градския съвет на партията, а след това и от Националния предизборен щаб и Националния съвет. Това се очаква да стане до края на месец юни, уточни зам.-председателят Румен Петков.

Коментари

Новини Варна