IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
14:46 | 20 юли 2015
Обновен: 08:53 | 18 април 2024

Чадърът и шезлонгът – с касов бон!

От утре билетчетата остават завинаги в историята

По материала работи: Деян Михайлов
Чадърът и шезлонгът – с касов бон!

От утре вместо с билетче - чадърът и шезлонгът на плажа ще се отчитат с касов бон. Досега плажуващите получаваха билет, за да се възползват от сянка и удобствата на лежанката.

Касиерите се опасяват как ще се работи с касовите апарати – дали пясъка няма да навреди, колко ще издържат бетериите, а освен това са и допълнителна инвестиция. Мехмет Сумер, който поредно лято е касиер на плажа, споделя пред bTV, че според него по-удобно е с билети.
От фирмите не виждат смисъл от нововъведението. Злоупотребите са били невъзможни, защото билетите са защитени с воден знак. Димитър Ръсовски, представител на фирма подизпълнител, коментира, че според него от цялата схема ще спечелят производителите и дистрибуторите на касови апарати.
От НАП уверяват, че новата система е с цел оборотите да излязат на светло. Глобите за нарушение на новото изискване започват от 3000 лева.

Коментари

Новини Варна